Yves Cuilleron Arhive - Pivot Noir

Yves Cuilleron

Domeniul Cuilleron, pe scurt

75 HECTARE din care

— 8 ha Côte-Rôtie

— 12 ha Condrieu

— 7 ha alb Saint-Joseph

— 20 ha roșu Saint-Joseph

— 1 ha alb Crozes-Hermitage

— 3 ha rosu Crozes-Hermitage

— 3 ha Saint-Péray

— 1,5 ha Cornas

— 19,5 ha IGP (IGP)

Aproximativ. 430.000 de sticle pe an

 

Istoria familiei Cuilleron

„De trei generații, vinul a făcut parte din istoria familiei mele, din partea mamei și a tatălui meu.

Bunicul meu tatăl a înființat moșia în 1920, iar în 1947 a început să-și vândă vinul îmbuteliat.

În 1960, unchiul meu Antoine Cuilleron a devenit administratorul moșiei bunicului meu patern.

În 1987, când am preluat conducerea acestuia, am decis să mă stabilesc în Verlieu, satul natal al mamei mele.”

 

Educație si prieteni

„Sincer să fiu, m-am văzut mai degrabă devenind mecanic decât făcând vin.

Dar nesocoteam, cand credeam asta, educația mea solidă in familie, în care vinul și bucătăria jucau un rol important.

Ani mai târziu, mi-am făcut serviciul militar în Alsacia, și, prin degustări și ieșiri la restaurant cu prietenii mei, chiar am prins pasiunea vinului!

Când unchiul meu s-a pensionat și neavand un succesor direct, părinții mei s-au gândit să vândă moșia.

Nu am avut nicio ezitare. Vinul mă adusese înapoi la viță de vie – și de atunci încolo, nu îmi puteam imagina că sunt altceva decât un „vigneron.”

 

Focalizare totală

„Fără rigoare, pasiunea nu este suficientă. Și așa am vrut să înțeleg și să controlez totul.

Pentru a mă asigura că vinurile mele sunt în totalitate „făcute în casă”, am respins ideile preconcepute, am refuzat să ii copiez pe altii.

De la început, am monitorizat personal fiecare etapă a producției, de la plantare până la îmbuteliere.

Această atitudine exigentă m-a determinat să mă gândesc constant la abilitatile și insusirile mele.

De aceea am construit o cramă nouă la Verlieu în 1992, apoi am extins-o în 1999.

În 2007, a fost realizat un amplu program de extindere și construcție.

Totul a fost reproiectat – clădirile pentru vinificare, învechire, depozitare și ospitalitate.

Pe scurt, mă concentrez la tot. Acesta este prețul pe care îl plătim pentru calitate.”

 

Yves Cuilleron