Sau 253 lei cu Abonamentul anual Prietenos
YVES CUILLERON - Condrieu - La Petite Côte
Informații suplimentare
Alcool | |
---|---|
Anul | |
Baricat | |
Complexitate | |
Dulceață | |
Regiunea | |
Țară | |
Temperatura de servire | |
Volum | |
Producător |
Descriere
Origine: viță de vie orientată spre sud/sud-est, în terase, cu vedere la satul Chavanay.
„La Petite Côte” nu este un cartier, ci un nume de brand al acestui cuvée.
Soluri: granitic Soi de struguri: viognier.
Viticultura: plantare de mare densitate (8.000-10.000 vii la hectar). Fără insecticide sau pesticide, puține tratamente (în funcție de vreme), cantitate mică de îngrășământ, numai organic, respectând echilibrul solului și al viței de vie.
Controlul vigurozitatii și al randamentului, rărirea frunzelor și recoltarea in verde pentru a promova maturarea strugurilor. Vinificare: strugurii sunt culeși manual și sortați, apoi presați și lăsați să se decanteze.
Fermentatie alcoolica în baricuri, cu amestecare regulată. Fermentatia malolactica in baruri, de asemenea, cu drojdii autohtone.
Maturare: 9 luni în baricuri, pe drojdii, cu amestecare regulată.
Un vin expresiv și seducător. Nasul evoca un cos de fructe aurite de soare, caise, gutui, piersici si citrice.
Unele note dulci de flori (liliac, trandafir și violetă) și miere fac întregul ansamblu și mai fermecător.
Gustul este gurmand și proaspăt, cu note puternice picanteși o tusa de note amare
Învechire: se consuma până la 3-4 ani.
Asociere: pește delicat (de exemplu, carpaccio de somon marinat și dorada).
Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.