Înapoi la vinuri

Yves Cuilleron

Condrieu – La Petite Côte  - alb sec

12-14 OC

(2 customer reviews)

318 RON

Sau 239 RON cu Abonamentul Anual Prietenos și primești discount 25% la o sticlă sau 30% la 3 sticle la fel!!

Aboneaza-te

Disponibilitate: Stoc epuizat

Achizitioneaza {products} și primești discount 25%-30% la o sticlă sau 30%-35% la 3 sticle la fel!!
SKU: pvtn_048653 Category:

Formular | Comandă personalizată





    Doresc să fiu contactat:
    TelefonicEmail

    Psst... aici sunt sfaturi despre cum alegem vinul potrivit și cum comandăm

    Despre vin

    Origine: viță de vie orientată spre sud/sud-est, în terase, cu vedere la satul Chavanay.

    „La Petite Côte” nu este un cartier, ci un nume de brand al acestui cuvée.

    Soluri: granitic Soi de struguri: viognier.

    Viticultura: plantare de mare densitate (8.000-10.000 vii la hectar). Fără insecticide sau pesticide, puține tratamente (în funcție de vreme), cantitate mică de îngrășământ, numai organic, respectând echilibrul solului și al viței de vie.

    Controlul vigurozitatii și al randamentului, rărirea frunzelor și recoltarea in verde pentru a promova maturarea strugurilor. Vinificare: strugurii sunt culeși manual și sortați, apoi presați și lăsați să se decanteze.

    Fermentatie alcoolica în baricuri, cu amestecare regulată. Fermentatia malolactica in baruri, de asemenea, cu drojdii autohtone.

    Maturare: 9 luni în baricuri, pe drojdii, cu amestecare regulată.

    Un vin expresiv și seducător. Nasul evoca un cos de fructe aurite de soare, caise, gutui, piersici si citrice.

    Unele note dulci de flori (liliac, trandafir și violetă) și miere fac întregul ansamblu și mai fermecător.

    Gustul este gurmand și proaspăt, cu note puternice picanteși o tusa de note amare

    Învechire: se consuma până la 3-4 ani.

    Asociere: pește delicat (de exemplu, carpaccio de somon marinat și dorada).

     

    • meniuri de post sau vegetarian
    • pește slab sau fructe mare
    • preparate din porc; miel; rață sau gâscă
    • preparate din pui sau curcan



    Domeniul Cuilleron, pe scurt

    75 HECTARE din care

    — 8 ha Côte-Rôtie

    — 12 ha Condrieu

    — 7 ha alb Saint-Joseph

    — 20 ha roșu Saint-Joseph

    — 1 ha alb Crozes-Hermitage

    — 3 ha rosu Crozes-Hermitage

    — 3 ha Saint-Péray

    — 1,5 ha Cornas

    — 19,5 ha IGP (IGP)

    Aproximativ. 430.000 de sticle pe an

     

    Istoria familiei Cuilleron

    „De trei generații, vinul a făcut parte din istoria familiei mele, din partea mamei și a tatălui meu.

    Bunicul meu tatăl a înființat moșia în 1920, iar în 1947 a început să-și vândă vinul îmbuteliat.

    În 1960, unchiul meu Antoine Cuilleron a devenit administratorul moșiei bunicului meu patern.

    În 1987, când am preluat conducerea acestuia, am decis să mă stabilesc în Verlieu, satul natal al mamei mele.”

     

    Educație si prieteni

    „Sincer să fiu, m-am văzut mai degrabă devenind mecanic decât făcând vin.

    Dar nesocoteam, cand credeam asta, educația mea solidă in familie, în care vinul și bucătăria jucau un rol important.

    Ani mai târziu, mi-am făcut serviciul militar în Alsacia, și, prin degustări și ieșiri la restaurant cu prietenii mei, chiar am prins pasiunea vinului!

    Când unchiul meu s-a pensionat și neavand un succesor direct, părinții mei s-au gândit să vândă moșia.

    Nu am avut nicio ezitare. Vinul mă adusese înapoi la viță de vie – și de atunci încolo, nu îmi puteam imagina că sunt altceva decât un „vigneron.”

     

    Focalizare totală

    „Fără rigoare, pasiunea nu este suficientă. Și așa am vrut să înțeleg și să controlez totul.

    Pentru a mă asigura că vinurile mele sunt în totalitate „făcute în casă”, am respins ideile preconcepute, am refuzat să ii copiez pe altii.

    De la început, am monitorizat personal fiecare etapă a producției, de la plantare până la îmbuteliere.

    Această atitudine exigentă m-a determinat să mă gândesc constant la abilitatile și insusirile mele.

    De aceea am construit o cramă nouă la Verlieu în 1992, apoi am extins-o în 1999.

    În 2007, a fost realizat un amplu program de extindere și construcție.

    Totul a fost reproiectat – clădirile pentru vinificare, învechire, depozitare și ospitalitate.

    Pe scurt, mă concentrez la tot. Acesta este prețul pe care îl plătim pentru calitate.”

     

    Yves Cuilleron

     

    2 reviews for Condrieu – La Petite Côte

    1. Gayle
      1 out of 5

      :

      Wow, fantastic weblog layout! How lengthy have you been blogging for?
      you make running a blog look easy. The entire glance of your site is fantastic, as
      well as the content! You can see similar here
      sklep online

    2. Orval
      1 out of 5

      :

      Hello there! Do you know if they make any plugins to help with
      SEO? I’m trying to get my website to rank for some targeted
      keywords but I’m not seeing very good results. If you know
      of any please share. Thank you! I saw similar blog here:
      GSA Verified List

    Add a review

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Termen de livrare 2 zile lucrătoare pentru comenzi din shop și 3 zile lucrătoare pentru comenzi personalizate

    Plata securizata