Înapoi la vinuri

Yves Cuilleron

Crozes-Hermitage Rouge – Lieu-dit “Les Chassis”  - roșu sec

16-18 OC

273 RON

Sau 205 RON cu Abonamentul Anual Prietenos și primești discount 25% la o sticlă sau 30% la 3 sticle la fel!!

Aboneaza-te

Disponibilitate: Stoc epuizat

Achizitioneaza {products} și primești discount 25%-30% la o sticlă sau 30%-35% la 3 sticle la fel!!
SKU: pvtn_048657 Category:

Formular | Comandă personalizată





    Doresc să fiu contactat:
    TelefonicEmail

    Psst... aici sunt sfaturi despre cum alegem vinul potrivit și cum comandăm

    Despre vin

    Un singur hectar de viță de vie pe renumitul terroir numit „Les Châssis”, situat în comuna Mercurol.

    O cuvée calitativă dintr-o singură parcelă care poate fi păstrată multi ani.

    Sol: Sol adânc. Aluviuni pietroase cuaternare.Soi de struguri: syrah.

    Viticultura: Plantare naturală de acoperire pentru a evita eroziunea.

    Fără insecticide în ceea ce privește echilibrul solului și al viței de vie, puține tratamente (în funcție de vreme și de necesar) și cantitate mică de îngrășământ organic.

    Controlul vigurozitatii și al randamentului, subțierea frunzelor și recoltarea verde pentru a promova maturarea strugurilor.

    Vinificare: cuvée de pe o singură parcelă. Strugurii sunt culesi manual; iar apoi sortati, zdrobiti și parțial desciorchinati în pivniță.

    Fermentat în cuve deschise, cu temperatură controlată timp de aproximativ 3 săptămâni, cu perforare regulată a capacului și pompare.

    Fermentatie alcoolica in vase cu drojdii native si fermentatie malolactica in baricuri.

    Maturare: 18 luni in butoaie.

    Nas amplu și profund. Melanj de fructe negre coapte, condimente dulci și lemn dulce.

    Gust complex și proaspăt. Taninurile cu o nota picanta confera un postgust lung si  delicat.

    Se poate bea tanar, dar mai bine cu ceva maturare, pana la 10 ani.

    Asociere: Carne puternica (miel, rață)

    • brânzeturi maturate cremoase
    • preparate din porc; miel; rață sau gâscă
    • preparate din vită; oaie sau capră
    • salumerie



    Domeniul Cuilleron, pe scurt

    75 HECTARE din care

    — 8 ha Côte-Rôtie

    — 12 ha Condrieu

    — 7 ha alb Saint-Joseph

    — 20 ha roșu Saint-Joseph

    — 1 ha alb Crozes-Hermitage

    — 3 ha rosu Crozes-Hermitage

    — 3 ha Saint-Péray

    — 1,5 ha Cornas

    — 19,5 ha IGP (IGP)

    Aproximativ. 430.000 de sticle pe an

     

    Istoria familiei Cuilleron

    „De trei generații, vinul a făcut parte din istoria familiei mele, din partea mamei și a tatălui meu.

    Bunicul meu tatăl a înființat moșia în 1920, iar în 1947 a început să-și vândă vinul îmbuteliat.

    În 1960, unchiul meu Antoine Cuilleron a devenit administratorul moșiei bunicului meu patern.

    În 1987, când am preluat conducerea acestuia, am decis să mă stabilesc în Verlieu, satul natal al mamei mele.”

     

    Educație si prieteni

    „Sincer să fiu, m-am văzut mai degrabă devenind mecanic decât făcând vin.

    Dar nesocoteam, cand credeam asta, educația mea solidă in familie, în care vinul și bucătăria jucau un rol important.

    Ani mai târziu, mi-am făcut serviciul militar în Alsacia, și, prin degustări și ieșiri la restaurant cu prietenii mei, chiar am prins pasiunea vinului!

    Când unchiul meu s-a pensionat și neavand un succesor direct, părinții mei s-au gândit să vândă moșia.

    Nu am avut nicio ezitare. Vinul mă adusese înapoi la viță de vie – și de atunci încolo, nu îmi puteam imagina că sunt altceva decât un „vigneron.”

     

    Focalizare totală

    „Fără rigoare, pasiunea nu este suficientă. Și așa am vrut să înțeleg și să controlez totul.

    Pentru a mă asigura că vinurile mele sunt în totalitate „făcute în casă”, am respins ideile preconcepute, am refuzat să ii copiez pe altii.

    De la început, am monitorizat personal fiecare etapă a producției, de la plantare până la îmbuteliere.

    Această atitudine exigentă m-a determinat să mă gândesc constant la abilitatile și insusirile mele.

    De aceea am construit o cramă nouă la Verlieu în 1992, apoi am extins-o în 1999.

    În 2007, a fost realizat un amplu program de extindere și construcție.

    Totul a fost reproiectat – clădirile pentru vinificare, învechire, depozitare și ospitalitate.

    Pe scurt, mă concentrez la tot. Acesta este prețul pe care îl plătim pentru calitate.”

     

    Yves Cuilleron

     

    Reviews

    There are no reviews yet.

    Be the first to review “Crozes-Hermitage Rouge – Lieu-dit “Les Chassis””

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Termen de livrare 2 zile lucrătoare pentru comenzi din shop și 3 zile lucrătoare pentru comenzi personalizate

    Plata securizata