Sau 167 lei cu Abonamentul anual Prietenos
YVES CUILLERON - Lieu-dit "Biousse" - Saint-Péray
Informații suplimentare
Alcool | |
---|---|
Anul | |
Baricat | |
Clasificare DOC | |
Complexitate | |
Dulceață | |
Regiunea | |
Țară | |
Temperatura de servire | |
Volum | |
Producător |
Descriere
„Biousse” provine dintr-o singură parcela de vie a unui loc cunoscut pe un deal din sudul Saint Peray
Sol: Granitic si argilă roșie Soi de struguri: marsanne.
Vinificare: Cuvée de la o singură parcelă. Strugurii sunt culesi când sunt complet copți și sortați manual.
Dupa presare sunt fermetati cu drojdii native si apoi urmeaza fermentatie malolactica in baricuri si butoaie mari, cu temperaturi controlate.
Maturare: 9 luni in baricuri de stejar si butoaie mari Arome:
Nasul are propriul buchet caracteristic de flori albe dulci (caprifoi, salcâm), fructe uscate și o adiere de lămâi
Gust: debut frumos și proaspăt, care devine foarte elegant și mineral.
Postgust lung, semn al unei bune structuri.
Învechire: Se bea tânăr, savurand aromele primare până la 3-4 ani sau, de asemenea, se poate îmbătrâni până la 6-10 ani, pentru aromele secundare.
Asociere: cu carne alba și pește.
Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.