Yves Cuilleron

Lieu-dit “Biousse” – Saint-Péray  - alb sec

12 OC

208 RON

Disponibilitate: In Stoc

Want a discount? Become a member by purchasing Abonamentul Anual Prietenos or Abonament Anual pentru Colectionari, or log in if you are a member.
SKU: pvtn_048652.
Category: .

Formular | Comandă personalizată





Doresc să fiu contactat:
 Telefonic Email

Psst... aici sunt sfaturi despre cum alegem vinul potrivit și cum comandăm

Despre vin

„Biousse” provine dintr-o singură parcela de vie a unui loc cunoscut pe un deal din sudul Saint Peray

Sol: Granitic si argilă roșie Soi de struguri: marsanne.

Vinificare: Cuvée de la o singură parcelă. Strugurii sunt culesi când sunt complet copți și sortați manual.

Dupa presare sunt fermetati cu drojdii native si apoi urmeaza fermentatie malolactica in baricuri si butoaie mari, cu temperaturi controlate.

Maturare: 9 luni in baricuri de stejar si butoaie mari Arome:

Nasul are propriul buchet caracteristic de flori albe dulci (caprifoi, salcâm), fructe uscate și o adiere de lămâi

Gust: debut frumos și proaspăt, care devine foarte elegant și mineral.

Postgust lung, semn al unei bune structuri.

Învechire: Se bea tânăr, savurand aromele primare până la 3-4 ani sau, de asemenea, se poate îmbătrâni până la 6-10 ani, pentru aromele secundare.

Asociere: cu carne alba și pește.

  • meniuri de post sau vegetarian
  • pește slab sau fructe mare
  • preparate din porc; miel; rață sau gâscă
  • preparate din pui sau curcan
  • salate
  • Tapas



Domeniul Cuilleron, pe scurt

75 HECTARE din care

— 8 ha Côte-Rôtie

— 12 ha Condrieu

— 7 ha alb Saint-Joseph

— 20 ha roșu Saint-Joseph

— 1 ha alb Crozes-Hermitage

— 3 ha rosu Crozes-Hermitage

— 3 ha Saint-Péray

— 1,5 ha Cornas

— 19,5 ha IGP (IGP)

Aproximativ. 430.000 de sticle pe an

 

Istoria familiei Cuilleron

„De trei generații, vinul a făcut parte din istoria familiei mele, din partea mamei și a tatălui meu.

Bunicul meu tatăl a înființat moșia în 1920, iar în 1947 a început să-și vândă vinul îmbuteliat.

În 1960, unchiul meu Antoine Cuilleron a devenit administratorul moșiei bunicului meu patern.

În 1987, când am preluat conducerea acestuia, am decis să mă stabilesc în Verlieu, satul natal al mamei mele.”

 

Educație si prieteni

„Sincer să fiu, m-am văzut mai degrabă devenind mecanic decât făcând vin.

Dar nesocoteam, cand credeam asta, educația mea solidă in familie, în care vinul și bucătăria jucau un rol important.

Ani mai târziu, mi-am făcut serviciul militar în Alsacia, și, prin degustări și ieșiri la restaurant cu prietenii mei, chiar am prins pasiunea vinului!

Când unchiul meu s-a pensionat și neavand un succesor direct, părinții mei s-au gândit să vândă moșia.

Nu am avut nicio ezitare. Vinul mă adusese înapoi la viță de vie – și de atunci încolo, nu îmi puteam imagina că sunt altceva decât un „vigneron.”

 

Focalizare totală

„Fără rigoare, pasiunea nu este suficientă. Și așa am vrut să înțeleg și să controlez totul.

Pentru a mă asigura că vinurile mele sunt în totalitate „făcute în casă”, am respins ideile preconcepute, am refuzat să ii copiez pe altii.

De la început, am monitorizat personal fiecare etapă a producției, de la plantare până la îmbuteliere.

Această atitudine exigentă m-a determinat să mă gândesc constant la abilitatile și insusirile mele.

De aceea am construit o cramă nouă la Verlieu în 1992, apoi am extins-o în 1999.

În 2007, a fost realizat un amplu program de extindere și construcție.

Totul a fost reproiectat – clădirile pentru vinificare, învechire, depozitare și ospitalitate.

Pe scurt, mă concentrez la tot. Acesta este prețul pe care îl plătim pentru calitate.”

 

Yves Cuilleron

 

Reviews

Nu există nicio recenzie.

Lasă prima recenzie pentru “Lieu-dit “Biousse” – Saint-Péray”

Termen de livrare 2 zile lucrătoare pentru comenzi din shop și 3 zile lucrătoare pentru comenzi personalizate

Plata securizata

Termen de livrare 2 zile lucrătoare pentru comenzi din shop și 3 zile lucrătoare pentru comenzi personalizate

Plata securizata

Pivot Noir


Trebuie să ai peste 18 ani pentru a putea vizualiza acest website.