Jose Maria da Fonseca

Periquita Reserva  - roșu sec

15-17 OC

83 RON

Disponibilitate: In Stoc

Want a discount? Become a member by purchasing Abonamentul Anual Prietenos or Abonament Anual pentru Colectionari, or log in if you are a member.
SKU: pvtn_04771.
Category: .

Formular | Comandă personalizată

Doresc să fiu contactat:
 Telefonic Email

Psst... aici sunt sfaturi despre cum alegem vinul potrivit și cum comandăm

Despre vin

O îmbinare între adevărata tradiţie Periquita şi o viziune de viitor. A fost mai întâi produs în 2004 din recolta soiurilor de struguri autohtone Castelao, Toriga Nacional şi Touriga Franca. Perquita Reserva are o aromă fructată cu note de fructe dulci, afine, coacăze, iar gustul are o supleţe elegantă, cu taninuri bine integrate.

Soiuri de struguri:
Castelão, Touriga Nacional şi Touriga Franca

Sol:
Nisipos

Culoare:
Rubiniu închis

Aromă:
Afine, zmeură, mirodenii, violete şi stejar

Paletă:
Fructată, echilibrată şi cu taninuri moi.

Temperatura de servire:
16ºC

Sugestii de servire:
Excelent alături de cărnurile roşii sau brânzeturi.

 

  • brânzeturi maturate cu mucegai nobil
  • brânzeturi maturate dure
  • vânat

 José Maria da Fonseca este una dintre cele mai vechi si prestigioase companii viticole din Portugalia, producatoare de vinuri, Porto si Moscatel de Setubal, ducand pe umeri responsabilitatea de a fi cel mai vechi producator de vinuri de masa si de Moscatel de Setubal din Portugalia. Podgoriile apartin familiei Soares Franco, care se ocupa de producerea acestor vinuri de peste 175 de ani, detine 100 % aceasta afacere si a ajuns la a 8 –a generatie. Deţinătoare a peste 650 de hectare de podgorii in Douro, Alentejo si Terras do Sado, unele dintre cele mai renumite regiuni viticole din Portugalia, José Maria Fonseca este unul dintre cei mai importanti producatori de vinuri din tara, cu o capacitate de productie de 6,5 milioane litri, bazata integral pe tehnologie computerizata. Vinurile sunt exportate in 50 de tari, marile piete fiind Suedia, Brazilia, Italia, SUA si Olanda.
Sunt 33 de branduri de vin de masa sau fortifiat. Periquita este cel mai important, urmat de Lancers si de Moscatel de Setubal.

Producătorul de vinuri
Domingos Soares Franco, Producător de vinuri şi Vice – Preşedinte, a studiat viticultura şi oneologia în Davis, California. După ce şi-a finalizat studiile, el s-a alăturat companiei noastre în anii ’80 şi a îmbunătăţit simţitor esenţa vinurilor produse de el, remarcându-se drept unul dintre cei mai inovatori producători de vinuri ai noii generaţii din Portugalia.

Crama
Crama se află în centrul orăşelului Reguengos de Monsaraz, chiar în inima provinciei Alentejo din sudul Portugaliei. Este o îmbinare de tradiţie şi istorie, dar şi tehnologie de înaltă clasă. De fapt, tocmai această împletire de elemente vechi şi noi - o constantă a îndelungatei istorii a lui José Maria da Fonseca – este cea care conferă savoarea sublimă a vinului José de Sousa, rezultatul măiestrit al artei şi al modernităţii.
Astfel, putem găsi o cramă tradiţională (construită sub nivelul solului pentru ca temperatura scăzută să poată fi menţinută tot timpul anului), prevăzută cu două ″lagares″ (cuve deschise) pentru zdrobitul strugurilor şi 114 amfore de lut destinate fermentării, şi o altă cramă modernă dotată cu 44 de cuve din oţel inoxidabil şi echipată cu toate mijloacele tehnologice indispensabile producerii vinului roşu.

Reviews

Nu există nicio recenzie.

Lasă prima recenzie pentru “Periquita Reserva”

Termen de livrare 2 zile lucrătoare pentru comenzi din shop și 3 zile lucrătoare pentru comenzi personalizate

Plata securizata

Termen de livrare 2 zile lucrătoare pentru comenzi din shop și 3 zile lucrătoare pentru comenzi personalizate

Plata securizata

Pivot Noir


Trebuie să ai peste 18 ani pentru a putea vizualiza acest website.